Jessen bassoklinikka

Ei oo aikaa selittää…


Notkea Rotta pauhaa stereoissa ja Jesse valmistautuu henkisesti ens maanantaille. Tai no enhän mä tiiä valmistautuuko se oikeesti just nyt mut kuulostaa paremmalta.

Jesse käy joka tapauksessa ens maanantaina, eli ylihuomenna, pitämässä Helsingin Metropolian pop/jazzin Bassopäivillä klinikan. Siellä se meinas esitellä noita sen ESP-bassoja, joita se on tuolta Musamaailmasta treenikselle kuskannu noin joka toinen päivä.

Kannattaa nyt joka tapauksessa kärrätä ittensä tonne, jos bassottelu kiinnostaa. Lisää infoa löytyy Bassopäivien Facebook-tapahtumasta. Aikataulu päivälle näytti about tältä.

10:00 Heti aamusta on tarjolla maakunnista asti tuotuja soittovälineitä. Juhlavuoden kattaus on vertaansa vailla. Internationaali tapahtuma sisältää runsaasti ulkomaisia elektronisia laitteita sekä bassokitaroita meiltä ja muualta. Tule katsomaan nykyaikaisia vahvistinlaitteistoja, jotka ovat keveitä siirtää ja hämmästyttävät sointiväreillään. Mukana myös uusia niteitä ja tallenteita, oppimisen iloksi sekä näköradioihin toistettavaksi.

10:00:10.15 Laite demo: Lakland bassot ja Taurus vahvistimet, Juha Perälä (FIN)

10:30-11:00 Luento/demo : Fender bassojen kehitys 1950-1967, basisti/soitinrakentaja Ari Kataja (FIN)

11:15-12:15 Klinikka: Marko ”BRA” Liski. ”How to learn Brazilian music in three months”. Tässä tiivistelmässä opit tunnissa kaiken sambasta ja bassosta, lähde matkaan. Oppaanasi toimii kurssin käynyt ammattilainen. Perillä kohteessa ovat myös Mertanen, Kettunen, Lanu, Karvonen ja Tasanto.

12:30-12:45 Laite demo: Warwick + ESP, Jesse Mäläskä (FIN)

13:00-13:30 laite demo: EBS vahvistimet , Hazze Wazeen (SWE) ja Stewe Webb (GB)

13:45-14:45 Klinikka Vell USA lminen. Ainutlaatuinen tilaisuus syventyä gospel musiikin maailmaan. Tule katsomaan miten ja mistä maailmalla basistit ammentavat vaikutteita. Mukana Vellu Salmisen lisäksi suomalaiset gospelin huippunimet: Porthen, Riippa, Pitkäsalo ja Lambert.

15:00-15:15 Laite demo: MXR Bass Innovation pedaalit, Pirkka Isotalo (FIN)

15:30-15:45 Laite demo: Ampeg SVT PRO-4 ja NEo PRO kaiuttimet , Jan-Olof Strandberg (FIN)

16:00-16:15 Laite demo: Amphiesound bassot, Jari Ilomäki

16:30-17:30 Klinikka: Lars DK Danielsson. Amazing grooves with incredible sound. Larry Danielsson is ”the hottest electric bass player in scandinavia” . He is playing with finnish allstars: , Ala-Kojola, Halonen, Saari, Keys.

Saatiin eilen myös uus promokuva pihalle. Nyt meillä on taas kuva, josta löytyy kaikki neljä bändin jäsentä! Aikas hienoo.

Otettiin toi ennen Lepakkomiehen keikan sound checkiä ku huomattiin, että siellä oli tollanen hieno spotti, josta tulee ihan jäätävän kovat lens flaret. Kameraan vaa fisu kiinni, ständille ja itselaukasimella. Ja hyvin toimii!

Ens viikolla ois Helsingissä pari akustista keikkaaki. Maanantaina Face Of Godin kanssa Espresso Edgessä ja torstaina Kampin Cybershopissa, kun siellä on kaupat auki puoleen yöhön. Palaillan!

Tomppa

Leave a Reply