Oulu

Eilen oli aika kiire päivä. Meillä oli keikka Oulussa. Oulu on aika pitkällä. Ainakin Helsingistä se on aika pitkällä. Kaiken lisäks eilen oli tän kuun akustisen videon julkasupäivä. Se nyt tietty oli ihan ite ittellemme asettama päivä mutta eihän sitä nyt kehdannu katkasta “Joka kuun viimenen perjantai” -putkea, kun oltiin niin hienosti 5kk pysytty aikataulussa.

Okei. Lähetään alusta. Oulu. Sinne oli päästävä ja liikkelle lähettävä aikasin, jotta ehittäis ylipäätään perille perjantain puolella.

Meillä oli kokoontuminen Oton pihalla puolen päivän aikaan. Siitä semmonen kaheksan tuntia autolla Ouluun ja oltais vielä sound checkin puolella perillä. Onneks ouluäijät roudas suurimmat osat kamoista niin, ettei meijän tarvinnu lähteä koko backlinen kanssa liikkeelle. Ois menny hankalaks sellanen.

No mutta meijän lähtöhän meinas mennä ihan puihin jo heti alkuunsa. Juho oli laittanu akkarivideon tulee yöks mutta siellä oli ohjelmat kaatunu eikä videoo ollukaan aamulla. No eipä siinä mitään. Uudestaan vaan koneet ruksuttamaan heti aamusta ja neljän tunnin päästä ois video valmis. Just ennen ku pitäis lähteä.

Niinpä… Video oli mutta eihän se ihan siltä näyttäny, miltä ois pitäny. Joku siellä edelleen rikko jotain ja ihme häiriöitä täynnä jotku kohdat. Siinä ihan jäätävässä kiireessä sit pienet korjausliikkeet ja video tulemaan Dropboxiin ja kiireellä Oulua kohti. Suunnitelmana se, että otettiin Oton kone matkaan ja laitettais video sit tuubiin keikkapaikalta.

No mut hei! Homma hallussa, kytkin ilmaan ja suunnaksi Oulu. Reilut 600 kilometriä ja 7-8 tuntia autossa istumista edessä. Jonnekin Jyväskylään asti meni ihan hujauksessa. Musa vaan täysille ja nautii aurinkoisesta kesämaisemasta ni mikäs siinä. Kyllä se aina sisätiloissa kyhjöttämisen voittaa. Vaikka onhan autoki kai sisällä. Vai onko se ulkona? Kertokaa te…

Siinä ehkä pari-kolmesataa kilsaa ennen Oulua alko vähän takapuoli pettää eikä ois meinannu enää jaksaa istua aloillaan. Mut Dark Soulsin tahkonneena Otto ja Jesse oli ainakin reenannu perslihaksia sen verran, että selvittiin perille asti. Ja ehdittiin tsekkaamaanki ihan hyvin.

Siinä sit tsekki, hermossa syömään ja sen jälkeen kattomaan oliko video onnistunu ja latautunu Dropboxiin ilman häiriöitä. Onneks oli! Laitettiin se uppimaan YouTubeen ja sit pitiki jo lähtee soittamaan keikkaa.

Ei siellä ny varsinaisesti kuhina käyny. Johtu varmaan juurikin tosta vähän liianki hyvästä kelistä ja siitä, että eihän me siellä olla ennen soitettu ni kuka meitä ois osannu tulla kattomaan? Mutta ei siinä mitään. Täysillä vaan ja olihan se ny hauska soittaa kun oli ihan hyvät soundit ja lavaakin sen verran, että mahduttiin ongelmitta. Mitä nyt onnistuin potkimaan Jesseä pari kertaa munille ja lyömään Juhoo kitaralla. Onneks kukaan ei sentään kuollu!

Siinä sit lavalta alas ja kamat kasaan. Mentiin jo bäkkärille hengaamaan ja Otto tais olla jo saunassa – jep, siellä oli sauna bäkkärillä! No mutta siis… Otto tais olla jo saunassa, kun tajuttiin, että siellähän se oli kone miksaajan mestoilla lataamassa sitä videoa YouTubeen. Sinne se oli nätisti menny ja about tunti vuorokauden vaihtumisen jälkeen linkit Facebookiin. Nnnnoh… Kaisse lasketaan.

Jee! Ens viikolla nauhotellaanki sit taas.

tomppa

Ps. Oisin laittanu enemmän kuvia, mutta en päässy Juhon kuviin käsiks. Pitää kattoo jos niitä löytyis lisää siltä vielä…
Pps… jos ette keksi mitään musaa ton meijän akkaribiisin lisäks ni kuunnelkaa vaikka tätä!

2 thoughts on “Oulu

  1. Ihan törkeen hyvä toi akustinen biisi :3 Ja nyt voin huomaa et kyl Suomestki löytyy tällasii bändei joist tykkään (: Uus lemppari bändi mun lempparibändi listaaan (johon kuuluu siis noin 10 bändiä) (:

  2. @Inkeri Kiitti! :)) Aika hienoo tollanen!

Leave a Reply