Smoking Drums!

Rollup 02

Tom

Tom

So there we were filming the drum cover for ATL’s A Love Like War when we found our old smoke machine. We hadn’t used in a couple years so obviously we needed to check if it was still working. And what better way to do that than to spice the drum cover up with some smokey vibes.

We plugged the thing in but it didn’t show any signs of life. None at all. At first though. What we didn’t remember right from the start was that the smoke machine doesn’t tell you in any way whether it’s on or not. Or if it’s at all working for that matter.

So we just left it there and after a while some smoke puffs started coming out. Alirght! It was working after all.

Otto kicked it and started playing the song. Jesse was holding the remote for the smoke machine and tried it a couple of times during the first two verses. Again, nothing. Otto was doing a pretty damn good job with the song and it seemed that he would nail it in one shot. Was our master plan with the smoke machine going to fail miserably?!

Just as Otto hit the last chorus, the smoke machine started working again! And it was awesome. Otto finished the song with a smoke curtain wrapping tightly around him. And he did in fact nail the song in one take. So how about that?

What do you guys think? Should we start using the smoke machine when filming drum covers?

Briefly in Finnish:

Oltiin kuvaamassa Oton viimesintä rumpucoveria ATL:n A Love Like Warista, kun löydettiin reeniksen kätköistä meijän vanha savukone. Ei oltu käytetty sitä pariin vuoteen, joten päätettiin testata, josko saatais se toimimaan samalla, kun Otto vetää.

Pistettiin masiina seinään ja pienen hiljaiselon jälkeen alko kärsästä tupruta tutut savupilvet. Hauskaa, miten toi laite ei millään tavalla ilmota olevansa päällä. Tai edes hengissä. Ja nyt kun miettii, ei se ees niin kauheen hauskaa oo.

No, Otto pisti haisemaan ja Jesse jäi odottelemaan savukoneen napin kanssa. Otto haisteliki siinä ihan hyvin ja näytti siltä, että tää saattais mennä yhellä Otolla. Jesse testaili pariin otteeseen painaa savukoneen nappia mutta mitään ei tapahtunu. Mitäs nyt?! Meneekö kaikki pieleen?!

Just kun Otto pamautti viimesen kertsin käyntiin, lähti savukone taas toimimaan! Ja niin se paukutteli biisin loppuun tiivistyvän savuverhon syleilyssä. Ja meni biisi muuten ykkösellä purkkiin. Ei paha.

Mitäs tuumitte? Pitäiskö jatkossa käyttää savukonetta rumpuvideoissa mukana?

About Tom

Vocals and guitars in MadCraft. Also record, mix and produce music. Make videos. Take photos. Design websites. Chill on social media. Love video games.

Leave a Reply