Otto shopping for cymbals

Tom

Tom

We had an acoustic gig at a private party tonight. Everything went smoothly and we had some time off between soundcheck and our set. And since the gig was in downtown Helsinki we went to see what one of our favorite music stores Musamaailma had to offer.

Otto tried to find a replacement for a cymbal he recently broke in rehearsals a couple days ago. You know how he hits those things. They never stay in one piece too long…

So we headed to the Istanbul Agop Xist section to try out some cymbals. I don’t know too much about them or drums in general but I do like the brilliant sound of the Xist cymbals. To my ear they sound great live and on tape.

Unfortunately Otto couldn’t make up his mind on which one to get so he has to come back on a later date. He did get a bunch of Regal Tip sticks that he uses though. I’m glad we have a good amount of drum covers in store and ready for mixing, so we’re not in too much of a hurry here.

And the rest of the night… Well that goes down in history.

 

Briefly in Finnish:

Käytiin tänään soittamassa akkarisetti yksityisissä bileissä ja oli aikaa roudauksen ja itse setin välissä. Koska oltiin muutenkin Helsingin keskustassa, päätettiin käydä tsekkaamassa, mitä vanha kunnon Musamaailma tarjoaa.

Ite en löytäny ku pari kulma-avainta kitaralle (Juho arvostaa, kun sen ei tarvi lainata mulle enää) mutta Otolla oli kunnianhimosemmat tavotteet. Se onnistu taas pistämään yhen pellin palasiksi viime reeneissä, joten se suuntas Istanbulin Xist-hyllylle kattomaan, mitä sieltä löytyis.

En ihan liikaa pelleistä tai rummuista tajua mutta osaan kyllä sanoa, että mun korvaan Xisteissä on kivan kirkas soundi niin livenä ku nauhallakin. Ainakin, jos ne ei oo niitä hiekassa pyöriteltyjä turkkilaisia. Ne on johonki ihan muuhun musaan tarkotettu.

Ei löydetty kuitenkaan Otolle tähän hätään yhtä ja oikeeta peltiä. Mukaan tarttu vaan kasa Regal Tipin kapuloita. Pitää palata uudemman kerran paremmalla ajalla niin saa tehtyä päätöksen. Onneks on kuitenki varastossa hyvä määrä rumpucovereita ni ei oo ihan hirvee hoppu.

Tuolta ylempää voiki sit tarkistaa miten loppuilta meni…

About Tom

Vocals and guitars in MadCraft. Also record, mix and produce music. Make videos. Take photos. Design websites. Chill on social media. Love video games.

Leave a Reply