Hard-working musician or hardly working?

Jesse

Jesse

Hi Y’all!

I haven’t really talked about me trying to “make my living” as a professional musician. Sometimes I think it might affect a little bit on my credibility as a “rock-musician” when I play wedding gigs and party gigs with my suit on. Or when I teach kids in elementary school and try to act like a grown up teacher! Haha, Imagine THAT! 🙂

Well, I am really blessed that in Madcraft the guys are super-understanding and positive about these things! In some other – let’s say heavy-metal – bands the case maybe wouldn’t be so positive.

So. Lately I have been really lucky to get to work with this amazing singer and musician Sanni! She released her first CD about 4 months ago and has been on Finnish top10 since. It’s great to tour with her and the band AND make some living out of it!

Yesterday Sanni released new video for “Me ei olla enää me”-song and you really should check it out! Sanni wanted to have her band in the video and show off some “rock-side” of hers! I think it came out great! What do you think?

 

In Finnish:

En ole kauheana mainostellut täällä että olen ammatilta ammatti-muusikko. Joskus koen että se että soitan häissä/bilekeikoilla taikka opetan muksuille bändisoittoa voisi jollain tavalla rikkoa mun (tosi) uskottavan rock-imagon! Oikeastihan sillä ei ole mitään väliä, mutta mulla on tullut vastaan ihmisiä (etenkin hevi-piireissä) jotka näkee että sillä on väliä ja bändin imago on tärkein. Onneksi mädärin tyypit on super-ymmärtäväisiä kaikkien mun kiireiden ja menojeni kanssa! Ehkä poikia joskus naurattaa kun vedän humppaa puku päällä! 😉

Viimeaikoina mua on työllistänyt uusi suomalainen upea artisti Sanni. On ollut upeaa tehdä paljon keikkaa upeiden tyyppejen kanssa ja soittaa hyvää musaa… JA samalla saada elantoa siitä! Mikä vois olla parempaa? Sannin CD julkaistiin tossa jokunen kuukausi sitten ja se on pysynyt aika hyvin suomen top10 listalla siitä lähtien. Oli myös upeeta kun Sanni halusi koko bändin uudelle videolleen!

Näyttökuva 2013-12-3 kello 10.17.33

Voisin kertoa vielä tähän suomeksi tarkemmin tuosta Sannin uudesta videosta!

Olin reissussa Raahessa (kotikaupungissa) kun sain soiton että “viikon päästä videon kuvaukset”. Kyllähän mulle sopi, mutta mun paluulentoliput oli vasta myöhemmin Helsinkiin. Noh, onneksi Norwegianin tyypit oli ystävällisiä ja onnistuin vaihtamaan mun lennon videon kuvaus-aamulle! Aamun lento lähti Oulusta myöhässä ja Helsingin päässä alkoi olla jo todella kiire että kerkeäisin käydä kotona hakemaan sopivaa vaatetta videolle ja suihkuun. Nappasin lentokentältä taksin kotiin, Taksikuski ei tainnut ymmärtää sanaa “kiire” vaan otti chillisti. Kun pääsin kotiin sinkoilin ympäriinsä päättömästi ennenkuin sain mitään aikaan. Noh, sitten ulos ja julkisiin. Myöhästyin tyyliin kaikista mitkä meni kuvauspaikkaa kohti. tässä vaiheessa syke oli yli 9000!

Kuvauksiin päästyäni mulle lyötiin kuppi kahvia ja sämpylä käteen sekä todettiin “ei kiirettä, tässä menee hetki”. Huh, hyvä! Tässä vaiheessa oli rentoa hengata bändin jätkien kanssa ja ottaa rennosti kiireisen aamun jälkeen.

Bändin tyypit kuvattiin yksitellen pressujen alla pimeässä tehdas-kellarissa. Oli hämmentävä yrittää esiintyä kun on piilotettu ison muovisen palan alle! Ulospäin näytti hienolta, mutta meikä näki pelkkää hämärää ja pari valoa!

Myöhemmin kuvattiin koko bändillä soittokohtaus jossa kaikkien piti riehua niin paljon kuin pystyi! Tää oli hauskaa ja tuli minulta onneksi luontevasti, kuten voitte MC:n videoista päätellä! 😉 Ihastelin samalla kuvaajien slow-motion kameroita joilla pystyi kuvaamaan vain n.14-sekunttia todella sairaan upeeta hidasta kuvaa! Videolla näkyykin esim. rumpalin pellin lyönti ja Sannin heittelemät höyhenet (mikä on muuten yks mun lempi-juttuja tossa videolla!)

Kuvauksissa meni iltaan asti ja päivä tuntui pitkältä koska olin herännyt jo reilusti ennen kuutta aamulla jotta kerkeäisin lennolleni. Mutta kotiin mennessä tuntui siltä että tästä tulee hieno video! Ja niinhän siitä tulikin! 🙂 Videostahan muuten julkaistiin kaksi versiota. Olin hieman hämmentynyt kun ensimmäinen video tuli ulos ja videossa olikin pelkkää Sannia! Ajattelin että oliko kaikki häsläys turhaa?? Onneksi ei. Sannista oli saatu upea “yhden oton video”. Tässä otossa on vain jotain maagista kun toinen avaa itsensä kaikkien nähtäväksi. Kannattaa tsekata myös tämä versio! Kumpi on teidän mielestä hienompi video? (Voittekin arvata mun lempparin!)

About Jesse Mäläskä

Leave a Reply