Varkaus – Steal

mc-shoes-clothing-huopa-madcraft
Juho

Juho

Party on! Last Friday we had an acoustic gig in Varkaus (Steal), Finland. Jesse had another gig, so we had to go there with only the three of us. Had it been a normal electric gig we wouldn’t have done it, but as an acoustic gig it was okay, who cares about the bass anyway!

We left at somewhere around four o’clock from Helsinki. What was really sad was that it was already dark and we weren’t even coming back yet. Other thing that kinda sucked was that our car stereo system didn’t have aux in for audio, so we had to use something as out dated as CD’s. Thank god the system could play mp3 CD’s, so we didn’t have to change them all the time!

As we drove there we listened to classics like All Time Low’s Straight to DVD live album and Rage Against The Machine albums. I gotta say there’s some really great guitar leads in the All Time Low live arrangements!

otto-mini-es-citymarket

When we finally arrived to Varkaus we had to visit a supermarket before entering to the venue. Otto had some serious problems with his drinks. He couldn’t decide whether to get a 12-pack of mini sized ES or just one normal ES. In the end he decided to go with the 12-pack and our little friend from England – Pussy energy drink! We were sure that Smitty would be really proud of us.

pussy-energy-drink-look-what-we-found

The actual gig went fine, some of the songs sounded better than ever before. Especially our cover of Allstar by Smash Mouth was really good, maybe because of the faster tempo. Also the cover of Simple Plan’s Jet lag went quite fine, I could almost remember most of the lyrics in the verses, which doesn’t happen very often. We also played our UMK (Battle of new music) song and it was our first public performance of the song.

mc-shoes-clothing-huopa-madcraft

After the show we got some shocking news. The people in the audience had made us some presents for Christmas. Of course we didn’t open them yet, so we have no clue what’s inside of them. We’ll inform you about that after the holidays. We also saw the coolest shoes ever! One girl showed us the shoes she had made and they had the MC logo in them! WHOA! How cool is that?

We still had a long drive ahead of us and we spent that with some traditional Finnish tunes. We listened to Sonata Arctica for almost the whole trip. Kakko is an unbelievable keyboard player even though the religious guy they had before is even better!

In Finnish

Right on! Tällä kertaa Jesse oli taas muualla keikalla, joten mentiin kolmestaan soittamaan akkarikeikka Varkauteen. Kuka sitä bassoa muutenkaan kaipaa.

Lähdettiin siinä neljän aikaan ajelemaan, ja oli jo ihan pilkkopimeää. Mikä surullisinta, oltiin vasta menossa. Yleensä sentään pimeys iskee vasta takastulomatkalla. Toinen mikä oli vähän hanurista, oli että meidän autossa ei ollut stereoita, joihin olisi suoraan saanut puhelimen kiinni. Jouduttiin siis turvautumaan niinkin alkukantaisiin välineisiin kuin CD:hin.

Tomppa oli ottanut mukaan All Time Lown Straight To DVD -livelevyn, joten matka meni aika sulavasti bongaillessa niiden livesovitusten kitaraliidejä.

Justiin ennen kun oltiin pääsemässä keikkamestaan, meidän oli vielä pakko pysähtyä Varkauden Citymarketissa. Otto joutu siellä tavallista tiukemman valinnan eteen, kun ei osannut päättää ottaisiko 12 packin miniessoja vai yhden normaalin. Lopputuloksena mukaan lähti 12 pack sekä vanha tuttumme Englannista – Pussy!

Päästiin lopulta keikkapaikalle ja itse keikka menikin hyvin. Monen biisin jälkeen oli fiilis, että tää meni paremmin kuin koskaan aiemmin. Etenkin Smash Mouthin Allstarissa toimi nopeempi tempo, jollasta ei oltu ennen kokeiltu. Myös Simple Planin Jet Lagi meni tavallista paremmin, muistin jo lähes suurimman osan sanoista.

Keikan jälkeen koettiin jotain uutta, kun saatiin joululahjoja. Saatiin vihreät paperipussit, mutta koska ei voitu avata niitä ennen joulua, ei tietenkään tiedetä mitä niissä on. Voidaan ehkä vähän kertoa sisällöstä lomien jälkeen. Lisäksi nähtiin hienoimmat kengät ikinä. Meidän uskollinen fani oli tehny itse kengät, joissa oli MC-logo! Siis huh huh kuin hienot!

Meillä oli silti vielä paluumatka edessä. Onneksi oltiin vielä säästelty suomalaista kansanmusiikkia, eli Sonata Arcticaa. Täytyy kyllä todeta, että on se Kakko uskomattoman kova äijä soittamaan synaa, mutta uskis on silti ehkä vielä parempi.

Leave a Reply