Thank you Suisto!

Tom

Tom

We played an acoustic set at Suisto, Hämeenlinna. Hämeenlinna nice little city about an hour drive away from Helsinki towards Tampere. We hadn’t played there before so we were eager to see what kind of a venue we had at hand.

Unfortunately Jesse couldn’t make it to the show. He had a show with Sanni that was booked weeks before and this was a bit ad hoc for us. So we decided it’s better to play an acoustic set with just the three of us than not to play at all.

madcraft-suisto-klubi-07

And it’s a good thing we did! We had a fun night and met some nice new faces.

The event itself was a fun little mishmash of different artists. And I think none of them were local. When we first got to Suisto there was a man-and-a-guitar act on stage. We had unfortunately missed the first act since we didn’t have to do a sound check earlier.

mystons-live-2

The third act of the evening was a two-piece Stoner Rock band Mystons from Turku. But even with just two men on stage the band sounded huge! I can’t believe how big of a sound they got from a single guitar. I asked about it and the guitarist/vocalist Mauri said he used an octaver on the guitar and ran it through a bass amp.

After Mystons we got to be on stage! It was fun to play to a new audience. And even with just the three of us everything went fine and sounded pretty good to me at least. Even if it always sounds better with Jesse.

madcraft-suisto-klubi-03

We had two fellow musicians from Hyvinkää come greet us after the show. Pete Koski and Amanda from Sarca. Pete is playing at Le Bonk, Helsinki on Feb 27th and Sarca are playing at Check Inn, Hyvinkää tonight.

sarca

Our next show is also going to be in Hyvinkää. Two acoustic sets at the Willa shopping center on Mar 4th 6.15pm and 7.15pm.

But before that we’re going to see All Time Low live in Helsinki on Sunday. That’s gonna be insane!!! Who’s coming?

madcraft-suisto-klubi-08

In Finnish:

Soitettiin eilen akustinen keikka Hämeenlinnan Suistoklubilla. Ei oltu aikasemmin soitettu siellä, joten oli kiva nähdä millanen mesta oli oikeen kyseessä.

Valitettavasti Jesse ei päässy mukaan, kun sillä oli Sannin kanssa keikka sovittu jo aikapäivät sitten ja tää keikka tuli vähän extempore. Kelattiin, että on parempi mennä kolmistaan vetää akkarina kuin että ei mentäis ollenkaan.

madcraft-suisto-klubi-01

Ja hyvä että mentiin! Oli hauska soittaa ja tavattiin uusia kasvoja.

Ilta oli kansallisen keikkapäivän puitteissa järkätty keikkailtama, jossa oli mukava sekasotku erityylisiä esiintyjiä. Kun vihdoin löydettiin Suistoon asti, oli lavalla mies ja kitara -kokoonpanolla toimiva setti. Oltiin ehditty missata ekana soittava bändi, kun päästiin paikalle vasta niin myöhään, eikä sound checkiäkään ollu.

Mystons-live

Kolmantena soitti turkulainen Stoner Rock -bändi Mystons. Ja vaikka lavalla oli vaan kaks äijää, oli soundi ihan järkyttävän iso! Älytöntä, miten yhestä kitarasta voi lähteä niin iso soundi. Kysyin kitaristi-laulaja Maurilta ja vastauksena oli, että kitara pitää vetää oktaaverin kautta bassovahvistimeen. Hyvältä se kuulosti!

Turkulaisten jälkeen päästiin vihdoin myös me lavalle. Oli hauska soittaa uudessa paikassa uusille ihmisille. Ja vaikka oltiin vaan kolmistaan meni keikka ihan hyvin ja jopa soundas ihan hyvältä ainakin lavalle. Vaikka ainahan se kuulostaa paremmalta, kun on Jessekin mukana!

madcraft-suisto-klubi-06

Törmättiin kahteen Hyvinkääläiseen musatyyppiin keikan jälkeen. Pete Koski ja Sarcan Amanda tuli moikkaamaan meitä. Pete soittaa Le Bonkissa, Helsingissä 27.2. ja Sarca tänään Check Innissä, Hyvinkäällä. Käykää tsekkailee jos ootte mestoilla!

Meijän seuraava veto on niin ikään Hyvinkäällä, kauppakeskus Willassa. Nimittäin laskiaistiistaina 4.3. kaks 15min akustista settiä klo 18.15 ja 19.15.

Mut sitä ennen mennään keikalle. Muttei omalle vaan kattomaan All Time Low’ta Circusiin sunnuntaina. Sairasta! Ketä tulossa?

About Tom

Vocals and guitars in MadCraft. Also record, mix and produce music. Make videos. Take photos. Design websites. Chill on social media. Love video games.

Leave a Reply