Lightroom Preset Kesän Festarikuvaukseen

Jotkut suosii Photaria kuvankäsittelysoftana, mutta ite en käytä mitään muuta kuin Lightroomia. Kaikki kuvat on otettu RAWina, mikä antaa enemmän mahdollisuuksia jälkikäsittelyyn kuin pelkät JPG:t, joten suosittelen kaikkia ottamaan kuvansa RAWina.

Yleensä editoin kunnolla vaan yhden kuvan ja teen säädöistä presetin Lightroomiin. Sen jälkeen valitsen ne kuvat, jotka haluan julkasta, ja isken saman presetin kaikkiin. Osa saattaa tarvita vielä presetin jälkeen pieniä säätöjä, riippuen valaistuksesta ja kuvan sisällöstä.

Yleensä säätimistä pitää koskea shadow ja highlight -säätimiin. Jos kuva on liian tumma, kannattaa nostaa Shadow-säätimen arvoa, ja mikäli taas kuva meinaa palaa puhki, kannattaa vähentää highlight-säätimen arvoa.

Tässä on alkuperäinen kuva Tompasta meidän boksin päällä. Kuvan on ottanut Mari Sevonen.

madcraft-tom-before-lightroom

Kuten näkyy, kuva on melko tumma, joten nostin shadowin arvoa. Näin lavalta tulee esiin huomattavasti enemmän yksityiskohtia. En myöskään pitänyt taivaan väristä, joten väänsin kuvan värimaailmaa enemmän kohti vihreää. Näin taivaaseen saatiin turkoosimpi sävy, ja kuvasta tuli muutenkin omaan silmään miellyttävämpi.

madcraft-provinssi-lightroom-after

Yksi asia, jonka opin Lightroomista hetki sitten, on mahdollisuus painaa J-kirjainta, joka näyttää puhkipalaneet valkoiset ja tukossa olevat mustat. Näin voi varmistaa, että ainakaan tärkeimmät kohdat kuvasta eivät ole täysin valkoisia tai mustia.

Tässä vielä toinen kuva käsittelemättömässä muodossaan.

madcraft-lightroom-before

Presetin laittamisen jälkeen kuva on selvästi kirkkaampi ja lämpimämpi. Tummissa alueissa näkyy myös paljon enemmän yksityiskohtia kuin aiemmin.

madcraft-lightroom-after

Tässä on vielä MadCraft Provinssirock Lightroom Preset, jota voitte kokeilla omiin ulkoilmassa kuvattuihin keikkakuviinne. Paketissa on mukana myös erillinen presetti JPG-kuville, mikäli alkuperäinen presetti tuntuu vain tuhoavan koko kuvan.

About Juho

Kitara, valokuvaus ja videokuvaus MadCraftissa! Ja hei! Jos keikkakuvaaminen kiinnostaa, käy katsomassa mun sivu, josta löytyy Lightroom presettejä keikkakuvaamiseen.

One thought on “Lightroom Preset Kesän Festarikuvaukseen

  1. […] mietit, miten sais kuvat näyttämään yhtä komeelta ku nää, käy tsekkaamassa Juhon postaus siitä miten saa festarikuvista hyvän näkösiä. Löytyypä sieltä jopa Lightroom-presetti, jota näissä kuvissa on […]

Vastaa