Please Return My Heart ja Max Payne 3 -efektit!

YEAH! Muistatteko vielä meidän viimesimmän videon Please Return My Heartin? Jos ette niin kannattaa nyt ehdottomasti kattoa se tästä:

Kun olin saanu koko videon leikattua, mietin et tähän on kyllä pakko kehittää efekti mukaan. Kysyin toki ekana Otolta ja Tompalta tulisko niillä jotain erityistä mieleen, ja Tomppa sano heti että ehdottomasti Max Payne 3 -efektit! Katoin ekaa Max Payne kolmosen traileria, jonka löysin, ja se oli tää:

Trailerissa on lähinnä kaks efektiä: RGB split ja värien desaturointi yhdistettynä kirkkaaseen välähdykseen. Tässä postauksessa kerron miten tein ne.

RGB split -efektissä eri värikanavat punanen, vihree ja sininen levitetään erilleen. Jotta efekti olis vielä vähän tehokkaampi, lisäsin myös vanhasta TV:stä tuttuja poikittaisia viivoja ja tärähdyksiä. Alotin tekemällä pelkän RGB splitin.

rgb-split

RGB spilitin pystyis varmasti tekemään myös täysin käsin, mutta sellanen ei oo mua varten. Olin varma, että sitä varten on tehty plugareita, ja suurin haaste olis löytää niistä sopivin. Koska olin aiemmin käyttänyt Video Copilotin Twitchiä, kokeilin sitä ensimmäisenä. Siinä on mahdollisuus ruksia RGB split päälle. En kuitenkaan löytäny siitä sopivia asetuksia, joten jatkoin ettimistä.

Red Giantilla on ilmainen plugaripaketti Universe, jossa on mukana myös Simple RGB Separation -plugari. Se on helppokäyttönen ja tekee kaiken mitä tarttin. Tein pari key framea ja pistin ne adjustment layeriin näin:

simple-rgb-separation

Nyt RGB split oli tehty, mutta tarttin vielä TV-viivoja ja tärinää. Viivat olis tietysti mahdollista tehdä alusta asti ite, mutta ajattelin keksiä helpomman keinon. Löysin premierepro.net sivun, josta latasin sopivat raidat. Lisäsin myös vähän crossfadea klipin loppuun, että viivat sulautuis paremmin videon sekaan.

premiere-layer-stacking

Tärinään käytin jälleen kerran Red Giantin Universesta löytyvää Camera Shake -plugaria. Pistin sen suoraan videoklippiin.

red-giant-camera-shake

Nyt kun RGB split oli kokonaan tehty, siirryin desaturaatio-efektiin. Tässä käytiin TV:n viivoja ja tärinää samalla tavalla kuin RGB splitissä. Enää täytyi siis keksiä keino vähentää saturaatiota ja lisätä kirkkautta. Desaturaatioon käytin lempiplugariani, eli Red Giantin 3-way color -plugaria Colorista Free.

Jotta efekti olis vahvempi, täyty alkuun kehitellä jonkunlainen valovälähdys. Käytin Brightness & Contrastia lisäämään kirkkautta. Koska välähdyksen täytyi kestää vain pari freimiä, laitoin key frameja seuraavasti:

max-payne-desaturate-effect-chain

Laitoin myös voimakkaan vignetten ja Glow Highlightsin boostaamaan kuvaa vielä enemmän. Näillä kahdella plugarilla oli oikeastaan todella iso rooli koko luukin luomisessa.

max-payne-desaturate

max-payne-desaturation-thumb

Ja siinä se. Koska olin tehnyt molemmat näistä efekteistä lähinnä kasaamalla efektilayereita päällekkäin, pystyin kopioimaan niitä vaivatta ympäri videota sopiviin kohtiin. Tällä tavalla kaikki hoitui helposti ja nopeesti, juurikin niin kuin haluan videoiden editoinnin sujuvan.

About Juho

Kitara, valokuvaus ja videokuvaus MadCraftissa! Ja hei! Jos keikkakuvaaminen kiinnostaa, käy katsomassa mun sivu, josta löytyy Lightroom presettejä keikkakuvaamiseen.

Vastaa