MadCraftin Lightroom presetit – Alkuvuosi 2016

Tykkään käyttää pelkästään Lightroomia meidän keikkareissujen kuvien käsittelyyn. Jokaista eri tapahtumaa varten teen oman luukin, josta tallennan Lightroom presetin. Yleensä oon pistänyt jakoon aina yhden presetin kerrallaan presetin tapahtumaan liittyvässä postauksessa, mutta nyt ajattelin koota yhteen kaikki presetit 2015 lopun ja 2016 alun väliltä. Päädyin tähän ajanjaksoon siitä syystä, että kaikki presettien pohjalla olleet kuvat on kuvattu Olympus OM-D E-M5 Mark 2:lla.

Lataa MadCraftin alkuvuoden 2016 Lightroom-presetit!

Sillä ei tietenkään ole niinkään merkitystä, millä kameralla otettuihin kuviin näitä käyttää. Suosittelen vain, että kuvat ovat raweja. Koitin sisällyttää jokaisesta presetistä muutaman variaation, jotta olisi mahdollisimman helppoa valita kulloiseenkin kuvaan parhaiten sopiva presetti. Sisällytin kuviin terävöitysasetukset, mutta en kohinanpoistoa. Ite käytän oikeestaan pelkästään luminance-slaideria kohinan poistamiseen.

Tässä vielä muutama esimerkki preseteistä:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MadCraft Cold

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MadCraft Warm

Lisää esimerkkejä Warm ja Cold -preseteistä voi katsoa Olympus 14-42 mm pannukakkuzoomin postauksesta.

ISO 2000, 1/50, f/2.8

MadCraft Hockey

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MadCraft Rehearsal

Esimerkkejä Hockey ja Rehearsal -preseteistä löytyy postauksesta Olympus 12-40 mm 2.8.

Lopuista löytyy useita esimerkkejä MadCraftin Instagram-tililtä.

About Juho

Kitara, valokuvaus ja videokuvaus MadCraftissa! Ja hei! Jos keikkakuvaaminen kiinnostaa, käy katsomassa mun sivu, josta löytyy Lightroom presettejä keikkakuvaamiseen.

Vastaa